Om Catherine Djurklou

Catherine Djurklou

– om njutning, form och en vackrare värld.

Hur började det?

”Jag kände att det var detta jag skulle göra redan när jag satte mig vid drejskivan för första gången. Det var kärlek direkt, allt annat försvann. Det var bara jag och materialet.”

Berätta om ditt formspråk?

”Jag vill skapa föremål som ger njutning varje dag. Därför använder jag rena, vackra former. De är tidlösa och kommer alltid att finnas. Och jag kombinerar dem gärna med kontraster mellan olika material, t ex lera och metall. Jag vill skapa vackra saker som är en skön kontrast när verkligheten känns lite tuff.”

Form eller funktion?

”Funktionen är inte det viktigaste även om den finns där. Det är vackra föremål, skapade för dig som använder dem. Jag lämnar mycket till din kreativitet. När mina föremål öppnar sinnena, då är jag lycklig.”

Varför Höganäs?

”Made in Sweden var det enda alternativet för mig. Jag ville skapa handgjorda produkter på hemmaplan. Höganäs är en plats med stark tradition när det gäller keramik. Den tar vi vara på samtidigt som vi skapar något nytt och modernt. Här är det också nära till allt, naturen finns runt hörnet, det finns omsorg om miljön och mycket mer.”

Vad driver dig?

”I allt jag gör med Höganäsgruppen, så vet jag att jag bidrar till en skönare, vackrare och bättre värld. Det gör mig stark och varm i själen.”

VI SKAPAR ÄKTA SVENSKT HANTVERK EN VACKRARE VÄRLD KONTRASTER I LERA OCH GULD FÖREMÅL SOM ÖPPNAR SINNENA RENA, VACKRA FORMER I HÖGANÄS

Vill du vara uppdaterad? Prenumera på vårt nyhetsbrev.